tirsdag den 5. februar 2013

Rumænien - Casa Clementina





CC er et udslusningshjem for unge over 18. De kan som udgangspunkt bo 2 år på stedet, men der er undtagelser, hvor de unge får lov at bo der længere. Der er ”optagelseskrav ” for at komme til at bo der i form af en ansøgning og derefter en samtale.
Der stilles krav om at beboerne først og fremmest selv VIL på på Clementina, og det ikke er sponsor forældre eller socialarbejder der tvinger dem til det, Det er også et krav, at de unge enten er i arbejde eller studerende.
De unge skal betale et lille beløb på 35 euro i husleje og til indkøb af mad.
Pigerne og drengene bor adskilt på henholdsvis en pigegang og en drengegang. Der bor to sammen på hvert værelse, der består af hver deres enkelseng, skabe og et skrivebord samt de unges personlige ejendele.
Der er én eller to voksne medarbejdere på stedet i timerne fra kl. 8 om morgenen til kl. 21 om aftenen, og de unge kan på alle tider af døgnet få fat på en pædagog, hvis det skulle være nødvendigt.
Der afholdes møde for alle beboere hver mandag, hvor den kommende uges huslige pligter samt madlavningsplan fordeles. De er selv ansvarlige for den fælles madlavning i små grupper, indkøb, rengøring. 

På Casa Floras (mødrehjælp under RP92) adresse findes der en stor have, hvor der dyrkes grøntsager. Dette er også de unges pligt at sørge for haven. Haven er også et hyggeligt fælles samlingssted om sommeren. 
De unge på Clementina bidrager også med velgørenhedsarbejde i byen og hjælper f.eks mennesker med fysiske nedsættelser. De unges ry i byen er godt og de er velanset i hele Timis county. Som noget nyt skal de i gang med et livslæringsprojekt, som er undervej i kommunen. 

Vi var vildt imponeret af de unge - Det var de sødeste og meget hjælpsomme unge mennesker der boede der. De var stolte af det de havde opnået i deres liv ind til videre og de havde alle et mål om at få en familie, deres egen lejlighed og et godt job. De er uden tvivl meget glade for muligheden for at bo på Clementina og de forguder pædagogen Stefan og ikke mindst Direktøren Carmen

Clementina er 100% drevet af midler fra Rumænien Projektet af 1992 - således at husleje, og alt drift af huset kommer fra b.la kontingenter fra medlemskaber. Løn til personale og en slags SU til de unge der studerer. 

Det er muligt at lege værelser på Clementina samt hyre Stefan som Chauffør



Udlejnings bilen med privat chauffør og tolk

Værelse på Clementina
fælles toilet og bad faciliteter til udlejnings værelserne på Clementine


Fælles køkken til udlejnings værelserne 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar