søndag den 20. februar 2011

Elefanter

I Thailand er elefanterne et højt agtet dyr. Thaier tror på at elefanterne er hellige. De er også afbilledet på alt muligt alle vejene og der er lavet store og små statuer rundt omkring. Træfigurer i alle afskygninger sælges på hvert et gadehjørne eller mere.

På vej hjem fra vores 2 dags tur anbefalede vores guide at vi besøgte Sai Yok elefant park. Det skulle være et hyggeligt lille sted, men mulighed for ½ times tur i jungle/flod og elefant show. Ellers var muligheden at man kunne vælge den adventure park i Hua Hin hvor det var større og mere kommercielt.

Vi syntes det lød som en god ide. Det viste sig dog at 2 busfulde af, (undskyld mit sprog) møg irriterende dumme russere også var kommet forbi.
Vi startede med at få "rideturen" og derefter så vi lidt show med baby elefanter. Rideturen var en speciel oplevelse. Jeg ville personlig gerne have sat bag ørene på den i stedet for på "stolen" Det var ret umulig at følge dens bevægelser så selv om den har bløde vuggende bevægelser, så var det ret svært at holde balancen i stolen ned af bakke.




Baby elefantshowet gik os der var ude at ride glip af, men vi kunne være med til at give dem mad.
Det forgik ved at man hold 20 THB frem (3,25 kr) så nappede elefanten dem med snablen, gik over til en dame som stod med poser med en form for rodfrugter i. Her puttede den pengene i en kasse og fik posen med mad. Så kom den tilbage til vedkomne som havde givet den penge, således at man kunne fodre dem. Når der ikke var mere i posen, smed den den tomme pose i skraldespanden. 
Man kunne også købe en flaske soyamælk for samme beløb, som man skulle hælde i munden på den. 
Hvorefter den tog den tomme flaske og nejede som tak.
En herlig hyggelig oplevelse, hvor man heldigvis at alle ens penge gik til dyrenes velbefindende og ikke som i tigertemplet.


Dumbo på 3 år  modtager pengene til mad.


Her får den anden elefant soya mælk serveret. Dumbo havde IKKE lyst til mælk, den ville kun have mad. :O)


Tak for mælk. Desvære fik jeg ikke på billede hvor smukt den kunne neje.


  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar