fredag den 18. februar 2011

Tigertemplet

På 1 dag af vores udflugt var der indlagt et besøg i tigertemplet. Det var med blandede følelser at vi skulle dertil. Jeg har læst forskellige holdninger til netop templet. Nogen siger at det er gode forhold de byder dyrene og at de samarbejder med hjælpeorganisationer verden over. Tigeren er fredet i Thailand og det er bla.unger, hvis mødre er døde af krybskytteri som placeres i templerne. Derudover har de et avlsprogram igang. Der er nu omkring 30 tigere i templet i dag. Men der er også sider på nettet, hvor der står at de IKKE overholder reglerne som Care  for Wild Intertational (CWI) har opstillet. Derfor er bla mange rejsebureuer holdt op med at besøge templet. Det var med i vores pakke, og især ungerne glædede sig til at klappe en tiger.
Faciliteteterne hvor klapperiet og fotograferingen fandt sted var bestemt IKKE i dyrenes tarv. Vi er sikker på at de var dopede. Der var ellers strenge regler for, hvordan vi måtte gå og stå og have på, for at tigerne ikke skule få lyst til at flå i os. Der var ansatte til at følge os rund med os i hånden. Men ikke en tiger løftede næsten et øjebryn.
De gjore elles meget ud af at skrive om, hvorfor tigerne sov så meget, men jeg tror dem ikke over en dørtærskel. Så det var en meget mærkelig følelse bagefter, hvor det egentlig gik op for os, hvad det er der foregår. Da vi var i det var det spændende og facinerende men bagefter var det bare ne tom følelse af at have været en del af dyreplageri.


Der var også steder hvor tigerne så ud til at trivedes og der var masser af andre dyr, som kvæg, vildssvin og hjorte som havde det rigitg rigtig fint.






1 kommentar:

  1. Kære Jeanette og Co!
    Vi har hørt noget lignende om tigerne fra Allan.
    Vi har glædet os meget til at læse nyt på bloggen. DEJLIGT.
    Knus og snudepuf og alt muligt

    SvarSlet